Un program natural de vindecare pentru toata lumea

,,Hrana voastra va va fi remediu”(Hipocrate,sec.V i.Hr)

Forta vitala este o putere pe care toti o detinem.Este o resursa naturala si regenerabila, un principiu al naturii, pe care noi am fost facuti sa il/o folosim pentru a fi sanatosi si fericiti. Odata ce o vom accesa atent si o vom sustine prin propria vointa, poate sa ne extinda durata de viata, oferindu-ne fiecaruia o stare de sanatate mentala si fizica, net superioara.

Nu aveti nevoie de tehnologie medicala scumpa sau de medicamente pentru a atinge acest obiectiv. Si nici nu trebuie sa fiti persoane speciale posesoare de gene superioare pentru a putea trai mai mult si a birui suferinta si boala. Singurul lucru de care aveti nevoie este sa aveti incredere in voi insiva (in capacitatile uimitoare de vindecare ale organismului).

Programul Hippocrate este o colectie de aptitudini si practici, care a invatat cel putin 300.000 de oameni(cartea e scrisa in anul 2007) ce ne-au calcat pragul, cum sa foloseasca forta vitala a naturii, pentru a-si reincarca propria capacitate nemarginita de auto-vindecare.

Forta vietii este energia intrinseca primita gratie naturii, cea care regenereaza sanatatea oamenilor. Aceasta energie poate fi preluata cu cea mai mare usurinta din alimentele vii, crude. Ea alimenteaza celula umana cu energie fiindca reprezinta cea mai directa conexiune intre soare, cele mai folositoare plante si propriul nostru sistem imunitar.

Calitatea vindecatoare a fortei vii izvoraste dintr-o interactiune sinergetica creata intre credintele noastre, sistemul imunitar si substantele nutritive pure ale naturii din alimentele vii, ce va confera o atitudine pozitiva.

Intr-o lume ideala, aceasta carte(si acest blog) nu ar fi necesara, deoarece o sanatate buna s-ar produce in mod natural. Insa cultura noastra a deviat foarte rapid si dramatic de la cursul natural al vietii. Prea multi dintre noi am fost convinsi si determinati de interese economice(producatori de produse alimentare, companii farmaceutice si asociatii medicale) ca acele pilule magice care te vindeca rapid si acele mancaruri fortifiate (este vorba de adaugarea de micronutrienti in alimente – de exemplu sarea iodata, adaugarea de fluor in apa, vitamine in margarina si alte alimente etc.) sunt cumva un panaceu pentru sanatatea noastra si pentru nevoile dietetice.

O consecinta directa a adoptarii acestor credinte gresite este aceea ca acum ne confruntam cu un cosmar al chimicalelor prezente in alimente si medicamente si in mediul nostru inconjurator, ce sunt insotite de o serie larga de probleme de sanatate, care ne fac sa cheltuim mai mult si mai mult pentru din ce in ce mai putina ingrijire reala.

In fiecare zi ne confruntam cu mii de chimicale sintetice adaugate in hrana noastra si sa nu uitam de cele pe care le absorbim din aerul pe care il respiram, din apa pe care o bem si din produsele de consum. Corpurile noastre nu pot recunoaste si asimila majoritatea acestor chimicale si ca rezultat, cu totii am devenit mai mult sau mai putin ,,toxici” astazi (am acumulat cantitati mari de toxine). Acest fenoment este cunoscut  sub denumirea de ,,povara toxica”(body burden), dar aceasta este o povara pe care o putem diminuna, chiad daca nu o vom putea elimina complet niciodata.

O masa obisnuita consumata astazi, nu este numai plina de pesticide, conservanti si o serie de chimicale sintetice, ci este lipsita de forta vietii si in mare parte de enzime, care sunt insasi esenta vietii. La fiecare pas al fenomenului cultivarii hranei si al circuitului de productie, de la fertilizarea culturilor la procesarea hranei si la gatit, nutrimentele esentiale sunt sacrificate pentru obtinerea de profit.

Energia noastra fizica care ar trebui folosita in scopul de a ne vindeca si de a mentine sistemul nostru imunitar, a fost in schimb redirectionata sa proceseze aceste toxine chimice si deseuri. Toxinele pe care nu le putem procesa se acumuleaza in tesutul adipos si in organe, devenind un fel de bombe cu ceas.

Una dintre aceste bombe vine de la efectul sinergetic interactiv al medicamentelor prescrise de medici, lucru care la Institutul Hippocrate ar fi cea mai imediata si periculoasa problema cu care oaspetii nostri se  confrunta cand incep acest program.

Putem vedea dovezile acestui asalt toxic si declinul la nivel global al calitatii hranei noastre in statisticile de sanatate publica ale tarilor din lumea industrializata:

  • Pe parcursul vietii, riscul de a face cancer este de 1 la 2 daca esti barbat si  de 1 la 3 daca esti femeie. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces in lume, omorand 58 de milioane de oameni pe an.
  • Bolile de inima au devenit ucigasul nr.1, luand peste 700.000 de vieti in fiecare an numai in S.U.A.
  • Diabetul afecteaza circa 20% din populatia Americii. Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) a facut o estimare in acest sens, ajungand la ideea ca numarul total al deceselor cauzate de diabet din intreaga lume ar putea creste, in urmatoarea decada, cu mai mult de 50%. Aproape jumatate din toate cazurile noi diagnosticate vor fi la copii.
  • OMS estimeaza ca 1,6 miliarde din adultii de pe planeta sunt supraponderali si 400 de milioane sunt obezi. Incepand cu anul 2015, OMS prevesteste ca 2,3 miliarde de oameni vor fi supraponderali si  si 700 de milioane obezi.
  • Se estimeaza ca in ziua de azi 1/3 din cuplurile casatorite sufera de probleme legate de fertilitate.
  • De-a lungul ultimelor 2 decenii in Europa si America de Nord, bolile respiratorii au crescut cu 160% printre prescolari.
  • Cu 2 decenii in urma, autismul afecta doar 1 copil din 2000 de scolari, azi s-a raportat ca un copil din 175 are autism.

In timp ce toate aceste trenduri deranjante s-au transformat intr-o criza a sistemului medical, costurile serviciilor medicale au cunoscut o crestere dramatica in fiecare natiune industrializata de pe planeta. Acum consumam mult mai multe resurse financiare si primim mult mai putina ingrijire medicala.

La Hippocrate am vazut direct de la sursa dovezile si impactul acestor statistici. In ultimii zece ani, persoane tot mai tinere vin la noi, iar starea lor de sanatate este tot mai rea. Acum vedem oameni de 20 de ani cu tipuri de boli care  erau intalnite mai mult la varstnici. Intalnim chiar simptome de menopauza, la femei care inca nu au atins pragul varstei de 30 de ani. Fetele acum intra la pubertate la 8 ani. Toate acestea sunt simptomele unei societati aflate in stare de criza.

Constientizarea faptului ca stilul nostru de viata  si sanatatea sunt in mod drastic in afara echilibrului, e din ce in ce mai mare. Un indiciu este faptul ca oamenii simt  un soi de insatisfactie profunda si nemaiintalnita legata de sistemul lor de sanatate. Un articol din ,,New York Times” legat de un subiect din 2006, a subliniat unele dintre aceste probleme: ,,Certurile cu furnizorii de asigurari de sanatate, descoperiri conflictuale in urma unor studii medicale si stiri despre industria farmaceutica, care ascundeau efectele adverse ale medicamentelor, toate acestea au dus la nemultumirea populatiei.”

O urmare a acestor insatisfactii este ca din ce in ce mai multi oameni doresc sa aiba o mai mare responsabilitate pentru propria sanatate. Acet lucru, dupa cum sugereaza nenumarati utilizatori ai terapiilor alternative, se traduce prin mancarea mai multor alimente nutritive, prin ascultarea propriului organism si prin luarea unor decizii medicale ,,bazate pe intuitie”.

Profesorul de nutritie si biochimie, T. Colin Campbell de la Universitatea Cornell a produs mai mult de 350 de lucrari stiintifice si studii, documentandu-se cu privire la legatura intre dieta saraca  si sanatatea deficitara. Informatiile si concluziile sale sunt de necombatut. In Studiul China, o carte in care detaliaza reperele lui  legate de nutritie si boli, scrie urmatoarele lucruri: ,,Raspunsul la criza din sistemul medical american este alimentatia pe care fiecare dintre noi alegem sa o punem in gura zi de zi. Atat de simplu este.” Dr. Campbell continua: ,, Daca nutritia ar fi fost mai bine inteleasa si preventia si tratamentele naturale ar fi fost mai mult acceptate in comunitatea medicala, atunci nu am mai fi luat, in caz de boala,  atatea medicamente toxice ce ne pot fi letale.”

Dovezile clinice legate de beneficiile alimentatiei naturale adunate de-a lungul unei jumatati de secol la Hippocrate, alaturi de descoperirile in urma cercetarii medicale minutioase ale doctorului Campbell, reprezinta cele mai puternice argumente in privinta legaturii dintre mancarea toxica si sanatatea in continua cadere si a alimentatiei sanatoase(e vorba de regimul si stilul de viata propus de Institutul Hippocrate) ca fiind aducatoare de sanatate excelenta si vindecare radicala.

Transcriere aproximativa din : ,,Lifeforce – superior health and longevity” a dr. Brian Clement, tradusa in limba romana ca: ,, Secretul sanatatii – cum sa te vindeci fara antibiotice”

HippocratesLifeForce

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s