,,Fii tu schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume!”

O mama a mers cateva zile pe jos intr-un pelerinaj pentru a-l vedea pe Ghandi. Cand a sosit, ea i-a spus ca e ingrijorata in legatura cu fiul ei si a zis: ,,El manaca numai zahar – niciun fel de mancare. Am incercat totul sa-l determin sa manance sanatos, dar refuza. Te rog, ajuta-ma.” Ghandi i-a spus sa se duca acasa si sa se intoarca intr-o saptamana cu fiul sau. Femeia spera sa primeasca indrumarea sa din prima calatorie, de vreme ce avusese nevoie de trei zile ca sa ajunga la Ghandi, dar, cu toate acestea s-a intors acasa. Dupa ce a asteptat o saptamana, a mers din nou pe jos trei zile cu fiul sau ca sa-l vada pe Ghandi, asa cum i se spusese. Cand a sosit, el si-a adus aminte de ea. El s-a uitat la baiat si i-a spus: ,,Nu mai manca zahar.” Mama, socata de concizia raspunsului, a zis: ,,Am mers pe jos noua zile si asta e tot ce ai de spus? Nu puteai sa-i spui asta saptamana trecuta?” Ghandi i-a raspuns: ,,Nu puteam sa-i spun baiatului sa faca ceva ce eu nu faceam. Am avut nevoie de o saptamana ca sa nu mai mananc zahar.”

,,Ghandi nu putea sa-i spuna unui copil sa nu mai faca ceva ce el insusi facea si nici dumneavoastra nu puteti face asta.” (Usor de iubit, greu de disciplinat, de dr.Becky A.Bailey)

De asemeni nici cei de la Institutul Hippocrates nu cer bolnavilor sa faca ceva ce ei insisi nu fac la randul lor, ei duc acelasi stil de viata pe care il recomanda bolnavilor si celor care vor sa duca un stil de viata sanatos, autentic, puterea exemplului lor a ajutat multi oameni sa se schimbe. Le multumim si noi pe aceasta cale.

Gandhi schimbarea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s