Paine raw din seminte de in

5 ardei rosii
100 – 150 ml suc proaspat de lamaie
1/2 ceapa rosie
3 tulpini de telina
3 catei de usturoi
1 lingurita de usturoi pudra
3 linguri de pudra de chili
1 varf de pudra de ardei cayenne
2 1/2 cani de seminte de in
5 1/2 cani de apa pura (pentru inmuierea semintelor)
1 cana de seminte de in macinate

Optional:

1 lingura de pudra de kelp
1/2 cana de seminte de canepa
1/2 cana de seminte de dovleac inmuiate in prealabil si deshidratate

Se vor obtine aproximativ 8 tavi de paine raw din seminte de in.

Inmuiati semintele de in in apa timp de cel putin 3 ore. Apoi puneti-le deoparte. Maruntiti ardeiul si tulpinile de telina folosind kit-ul pentru pateuri al unui storcator cu ax melcat sau dati-le prin razatoare. Amestecati ardeiul, telina si restul ingredientelor (cu exceptia semintelor de dovleac si canepa) si adaugatile peste semintele de in inmuiate. Adaugati smintele de in macinate, semintele de dovleac si canepa. Intindeti aluatul, la grosimea dorita (preferabil mai subtire), pe hartie de copt (ecologica) sau folii speciale pentru deshidrator. Taiati compozitia in bucati de forma si dimensiunea dorita. Lasati-le la deshidratat (temperatura pana in 40 de grade) peste noapte, apoi dezlipiti-le de pe folie. Deshidratati-le in continuare pana cand devin crocante.

Puteti adapta reteta in functie de preferinte, gusturi, imaginatie sau sezon. Iata cateva idei: iarna putem folosi pasta de ardei cruda congelata in loc de ardei, painea poate fi mai putin picanta daca eliminati pudra de chili si puneti doar putina pudra de ardei cayenne. Painea ramane foarte gustoasa chiar si atunci cand nu se adauga tulpinile de telina (care nu se gasesc in orice sezon pe piata) si se pune doar putin kelp (pentru gustul sarat). De asemeni, putem face o pudra din tulpini de telina pentru sezonul rece. Se pot adauga alte seminte/pudre de seminte sau nuci in compozitie (deshidratate, eventual macinate in prealabil sau hidratate si trecute prin kit-ul pentru pateuri al unui storcator cu ax melcat) in functie de preferinte. Ne oprim aici cu sugestiile si va dorim sa fiti cat mai creativi in realizarea painicilor!

Homemade crisp bread gluten-free with seedsSursa: http://hippocratesinst.org/Recipes/essential-fatty-acid-recipes

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s