Budinca din seminte de chia

2 portii

Aveti nevoie de 1/4 cana de seminte de chia si 1 cana de lapte de nuci braziliene cu vanilie. Laptele poate fi obtinut si din migdale sau alte combinatii de nuci si seminte cu ajutorul unui storcator prin presare multifunctional. Tipuri de storcatoare gasiti aici.

Pentru obtinerea laptelui, nucile inmuiate peste noapte se introduc treptat in storcator si se toarna la intervale regulate apa.

De asemeni, se poate folosi un blender in care adaugati 1 cana de nuci braziliene sau alte nuci, inmuiate peste noapte si clatite, amestecate cu 2 cani si 1/2 apa pura. Amestecati-le la viteza mare timp de 20 de secunde. Apoi strecurati laptele folosind o punga de strecurat laptele sau o strecuratoare. Acesta se amesteca cu pudra de vanilie (se poate cumpara pudra de vanilie sau se pot folosi pastai, pe care le tai scotand granulele mici din interior).

Pentru indulcire se poate folosi stevia sau fulgi din nuca de cocos neindulciti (fulgii din nuca de cocos ajuta la o mai buna absorbtie a acizilor grasi esentiali).

Dupa ce ati obtinut laptele, adaugati-l peste semintele de chia. Amestecati bine pana cand continutul devine omogen. Apoi lasati semintele sa se inmoaie timp de 15 minute, amestecand intermitent. Puteti sa mai adaugati lapte daca doriti ca budinca sa aiba o textura mai subtire.

Noi am incercat si alte variante, adaugand scortisoara si carob. Am pudrat pe deasupra pulbere din migdale (migdalele au fost hidratate peste noapte, deshidratate si apoi rasnite) si putin carob. Rezultatul ne-a incantat!

Sursa: http://hippocratesinst.org/Recipes/essential-fatty-acid-recipes

magic-chia-seeds8

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s