Psihologia alimentatiei

StopStressEatingFB

Mii de diete pentru slabit sau pentru a lua in greutate au esuat deoarece nu au luat in considerare conexiunea mental-emotionala pe care cu totii o avem cu mancarea. E prea simplu sa spui: ,,Pur si simplu manaca mai putin si vei slabi.” Daca era asa de usor, nu ar exista o industrie care castiga miliarde de dolari in urma luptei oamenilor cu mancarea. Mancarea are diverse semnificatii in functie de personalitatea fiecaruia: ea poate insemna iubire, recompensa, consolare, sarbatorire, o legatura familiala si asa mai departe. Toti acesti factori emotionali ne influenteaza greutatea corporala si imaginea de sine. Pe langa recomandarile privind dieta si exercitiul fizic, Programul pentru Sanatate Hippocrates adauga si componenta psihologica in planul pentru intretinerea unei greutati corporale optime.

Lose-Weight

Pentru cei care manaca prea mult, nevoia de a manca adesea izvoraste nu dintr-o foame fizica, ci dintr-o foame emotionala. Inimile noastre sunt cele care au nevoie de hrana, sufletele noastre simt nevoia sa fie hranite. Astfel incercam sa ne acoperim acest gol interior mancand, inghitindu-ne dezamagirile, suferinta, furia, mandria. Mancam atunci cand suntem emotionati, mancam cand suntem agitati, mancam cand suntem tristi, cand avem prea multe de facut sau cand nu avem destule de facut. Cand suferinta este intensa, mancarea pare ca ne aduce mangaiere. De fapt nu o face. Ea creeaza o noua suferinta. Nu face decat sa prelungeasca starea de nefericire in care ne aflam. Dar incercam sa stergem aceasta senzatie, obsedati fiind doar de  placerea foarte reala, dar trecatoare pe care ne-o ofera mancarea. Cei care mananca prea putin, pe de alata parte, isi ,,trateaza” suferinta, tinand diete si sfarsesc prin a avea un trup slabit, lipsit de forta.

emotii si mancare

Programul Hippocrates nu va cere sa va schimbati personalitatea sau sa nu mai mancati. Noi, insa, va oferim informatiile de care aveti nevoie pentru a vedea mancarea intr-un fel pozitiv, care intretine viata si sustine dezvoltarea. Hippocrates va aduce aminte ca in primul rand mancarea nu este dusmanul nostru, ci aliatul nostru in cautarea sanatatii si a longevitatii. Urmand Programul Hippocrates iti vei sustine organismul in eforturile pe care le depune pentru a se reintoarce la forma lui optima, de sanatate vibranta, detoxifiindu-te, acordandu-ti permisiunea de a te confrunta, ati cunoaste, ati accepta si a lucra cu emotiile tale (prin tehnici de relaxare, de intarire psihologica si exercitiu), folosind mancarea ca hrana datatoare de viata, nu abuzand de ea pentru a-ti implini nevoile emotionale, hranindu-ti corpul cu mancare pura, nealterata, care poate fi usor transformata in subsantele nutritive dupa care ai tanjit atata vreme. Alimentandu-ti corpul cu hrana vie, vei reusi sa abandonezi viziunea deformata asupra mancarii si a imaginii corpului tau, viziune a carei intretinere te epuizeaza. Obiceiurile vechi, nesanatoase vor disparea. Emotiile nu iti vor mai dicta ce si cat de mult sa mananci.

woman-yello-grass-happy-850x400

Daca din pricina greutatii corporale doresti sa adopti un nou stil de viata si o noua dieta, poti urma Programul Hippocrates cu succes. Acelasi program care asigura sanatatea optima a organismului, ajuta si la reglarea greutatii corporale.

Sursa: ,,Living foods for optimum health. Your complete guide to the healing power of raw foods”, Brian R.Clement, Theresa Foy Digeronimo

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s