Iarba de grau

green_nature_grass_depth_of_field_dew_desktop_1680x1050_hd-wallpaper-1141621

Sa incepem prin a spune ca sucul din iarba de grau are intr-adevar un gust cu care te obisnuiesti mai greu. Nu am intalnit pe nimeni caruia sa-i placa dupa prima incercare. Priveam intotdeauna cu neincredere o persoana care era prea entuziasmata de bauturile din iarba (de orice fel).

Mirosul ierbii de grau proaspat stoarsa imi amintea de fiecare data de iarba proaspat cosita, care nu pot spune ca m-a facut vreodata sa-mi doresc sa gust asa ceva. Am reusit sa ma bucur de sucul de iarba de grau si de gustul lui abia dupa un an in care am baut de 2 ori pe zi suc de iarba de grau. Cunosc oameni care il folosesc de ani de zile si practic inca li se face greata dupe ce dau pe gat 30 sau 60 de ml. Indiferent de felul in care percepem gustul unic al ierbii de grau, este imposibil sa negam proprietatile nutritionale si terapeutice ale acestei plante minune.

Pentru obtinerea ierbii de grau se foloseste graul ancestral (dar si spelta, kamut), un tip de grau care produce concetratii mari de clorofila, antioxidanti, enzime active, vitamine, aminoacizi esentiali si alte substante nutritive. Este una dintre plantele cele mai bogate in substante nutritive de pe pamant, acizi grasi esentiali si clorofila. La numai 7 zile (depinde si de conditiile de crestere), iarba de grau are intre 15 si 23 de cm si poate fi taiata si consumata. Ea poate fi de asemeni uscata, transformata in pudra si consumata ca atare sau sub forma de tablete/capsule, insa cei de la Hippocrates nu recomanda aceasta varianta, deoarece sucul de iarba de grau este tocmai ceea ce lipseste din aceste pulberi.

Se pare ca iarba de grau a inceput sa fie consumata pentru proprietatile sale terapeutice in anii 1930, odata cu incercarile lui Charles F Schnabel,  fost chimist la o ferma de animale domestice. El a popularizat iarba de grau si alte ierburi, iar acestea au inceput sa fie disponibile pentru consum (atat pentru animale, cat si pentru oameni). La inceputul anilor 1940, puteai cumpara cutii cu pudra de iarba uscata din farmacii, in intreaga America de Nord.

Dr. Schnabel de asemeni a descoperit ca pentru a beneficia de maximul nutritiv, iarba de grau trebuie taiata atunci cand firele se despica si o a doua frunza incepe sa creasca la baza plantei. Imediat dupa aceasta etapa apare o scadere brusca a continutului de substante nutritive din planta. Oamenii de stiinta de atunci au descoperit ca animalele puteau supravietui consumand doar iarba, insa, nu reuseau sa o faca doar cu alte legume sanatoase cum ar fi spanacul sau morcovii. Schnabel a solicitat un certificat pentru un produs alimentar facut din iarba tanara de grau, orz si secara care sa fie folosit ca supliment alimentar cu proprietati terapeutice.

Schnabel a studiat multe aspecte privind cresterea si nutritia asociate cu ierburile de cereale. A descoperit ca anumite soluri nu erau potrivite pentru o iarba de calitate si ca nutrientii din plante variau in functie de etapa de crestere a acestora. A oferit familiei sale (7 membri) un supliment economic si practic din iarba deshidratata. Dupa cum se afirma in Buffalo Courier Express, nici unul din copiii sai nu a avut vreo boala grava sau dinti cariati.

dr-ann-wigmore-weizengras

Orice articol despre iarba de grau ar trebui sa mentioneze si intuitia minunata a lui Ann Wigmore care a utilizat la potential maxim iarba de grau, precum si alte plante verzi si a recunoscut abilitatea lor de a capta energia solara si de a o transfera alaturi de alte vitamine si minerale corpului omenesc.

A inceput sa popularizeze iarba de grau sub forma de suc in anii 1940 dupa ce a inteles ca aceasta a contribuit la vindecarea ei de cancer. A initiat un studiu asupra modalitatilor de vindecare naturale – si cu ajutorul unui prieten, Dr.Earp Thomas, a descoperit ca exista 4700 de varietati de iarba in lume si ca toate aduc beneficii sanatatii omului. Cu ajutorul animalelor ei, a ajuns la concluzia ca iarba de grau este iarba cea mai valoroasa din punct de vedere terapeutic. A pus bazele unui institut in Boston (Institutul de Sanatate Hippocrates) si a invatat oameni din intreaga lume despre ierburi si programul de hrana vie – ajutandu-i sa invinga boli grave. A scris 35 de carti prezentand beneficiile ierbii de grau si ale hranei vii (printre care si: Iarba de grau, izvor de sanatate, tradusa in limba romana).

In una din cartile ei, Ann Wigmore povesteste despre primele ei descoperiri:  ,, Am plantat seminte de ierburi din intreaga lume si numai 7 dintre ele s-au dovedit a fi de calitate: secara, timoftica, obsiga, graul, iarba canarilor, lucerna si hrisca. Mi-am aranjat cele 7 ghivece cu iarba si am introdus o pisicuta in camera. Pisicuta a mirosit fiecare iarba inainte sa inceapa sa mestece iarba de grau. Dar voiam mai multe dovezi asa incat am imprumutat un mic caine cocker spaniel. Ca si pisica si el a ales iarba de grau. Nu mai era loc de indoiala, iarba de grau era iarba pe care o cautam. Am testat sucul de iarba de grau pe propriul meu corp si pe cel al prietenilor mei si al animalelor. Ne-am umplut de energie si vioiciune. Dupa cateva saptamani, puii de gaina care primeau iarba de grau au crescut de 2 ori mai mari decat puii care nu primeau.”

Era convinsa ca a descoperit o ,,Fantana a tineretii”. La 76 de ani iata ce spunea despre descoperirile ei: ,,La 25 de ani dupa descoperirile mele, parul meu a redevenit in intregime castaniu. Greutatea mea a ramas stabila – 54 de kg (ca si in tinerete), iar energia mea este nelimitata. In ultimii 10 ani am dormit in medie doar de 4 ore de somn pe noapte si nu am avut nevoie de un doctor de ani de zile. Munca mea m-a purtat prin intreaga lume in calatorii solicitante, uneori luni la rand. Cu toate acestea, am mai multa energie decat atunci cand eram copil – si nu mai sunt deloc copil, caci am 76 de ani. Ceea ce am descoperit te poate ajuta si pe tine. Dar in loc sa ma crezi pe cuvant, examineaza cu atentie cele spuse de mine si apoi, daca esti dispus sa o faci, incearca tu insuti sa pui in practica.”

tumblr_noqusvll0g1ttb6l5o1_1280

Iarba de grau este un detoxifiant puternic si ar putea declansa o reactie imediata in ceea ce priveste toxinele si mucusul din stomac, iar clorofila va scoate toxinele stocate in celule si tesutul adipos, eliberandu-le in sange, ceea ce va poate da o stare de greata. De aceea este recomandat sa incepeti cu 15-30 de ml si sa ajungeti la 30 -60 de ml o data. Este recomandat sa beti sucul de iarba de grau pe stomacul gol si sa nu mancati nimic dupa aceasta timp de 20 – 30 de minute. La fel ca orice suc, cu cat mai proaspat cu atat mai bine, ideal sucul trebuie consumat in maxim 15 minute de cand a fost facut.

In continuare veti putea citi o lista cu 50 de informatii interesante despre iarba de grau si calitatile ei nutritionale, care se pot transforma foarte bine in 50 de motive pentru a consuma suc din iarba de grau:

Wheat-Grass-Image

1. Sucul din iarba de grau este una dintre cele mai bune surse de clorofila vie disponibila astazi. Totusi, pentru a capata beneficiul deplin, clorofila trebuie sa provina, proaspata, de la o planta vie.

2. Sucul din iarba de grau contine pana la 70% clorofila, care este un important creator de sange. Moleculele de clorofila seamana mult cu cele ale moleculei de hemina, pigmentul ce se combina cu proteina pentru a forma hemoglobina. Diferenta majora este ca molecula de clorofila contine magneziu ca atom central, iar molecula de hemina contine fier. Structura moleculara a acestor doua substante este aproape identica in toate privintele.

3. Clorofila este molecula care absoarbe lumina soarelui si utilizeaza energia acesteia pentru a sintetiza carbohidrati din CO2 si apa. Acest proces este cunoscut ca fotosinteza, un traseu biochimic complex prin care energia solara este utilizata pentru a converti apa si bioxidul de carbon in glucoza si alti carbohidrati si este baza sustinerii proceselor vitale ale tuturor plantelor. Intrucat animalele si majoritatea oamenilor isi obtin sursa de hrana mancand plante, se poate spune ca fotosinteza este si sursa vietii noastre.

4. Clorofila contine enzime si super- oxid dismutaza, o proteina ce contine cupru, gasita in celulele rosii sanguine mature. Aceasta enzima descompune radicalii superoxid din corp intr-o forma mai acceptabila, ajutand prin acest lucru la incetinirea procesului de imbatranire.

5. Clorofila este primul produs al luminii, si de aceea contine mai multa energie luminoasa decat oricare element de hrana.

6. Sucul din iarba de grau contine clorofila cruda (ca opusa celei pure) si poate fi luat oral si ca implant in colon, fara efecte secundare. In plus, savantii nu au gasit niciodata iarba de grau ca fiind toxica in oricare cantitate, atunci cand a fost data animalelor sau oamenilor.

7. Stiinta a dovedit ca, clorofila opreste cresterea si dezvoltarea bacteriilor neprietenoase.

8. Clorofila este antibacteriana si poate fi folosita ca vindecator natural si in interiorul si in exteriorul corpului. Armata Statelor Unite a expus cobai la doze mortale de radiatie. Cobaii hraniti cu legume bogate in clorofila, precum varza si broccoli, au avut rata mortalitatii pe jumatate din cea a cobailor hraniti cu o dieta fara clorofila.

9. Clorofila poate fi extrasa din multe plante, dar iarba de grau este superioara, deoarece s-a descoperit ca are peste 100 de elemente necesare omului. Daca este crescuta in sol organic, absoarbe 92 din cele 115 minerale cunoscute din sol.

10. Clorofila lichida are capacitatea de a ajunge in tesuturi, unde poate efectiv sa le purifice si reinnoiasca.

11. Efectul bland alinator al unguentelor pe baza de clorofila (iarba de grau) este foarte binefacator pentru tratamentul diferitelor boli de piele implicand straturile exterioare si de baza ale pielii, incluzand: mancarimi si arsuri ale rectului; otravirea cu iedera; eczemele supurante si uscate si chiar in afectiuni cauzate de muscaturi sau infectii provenite de la insecte.

12. Doctorii R. Redpath si J. C. Davis au descoperit ca minipachetele de clorofila inserate in sinusuri au un efect de uscare, curatand congestia, si acordand alinare imediata. Racelile cu congestii (nas infundat) au fost curatate in 24 de ore.

13. Clorofila lichida evacueaza depozitele de droguri/medicamente din corp.

14. Clorofila neutralizeaza toxinele din corp.

15. Clorofila ajuta la purificarea ficatului.

16. Clorofila imbunatateste problemele zaharului din sange.

17. In American Journal of Surgery/Jurnalul American de Chirurgie (1940), Benjamin Gruskin, M.D. recomanda clorofila pentru beneficiile ei antiseptice. Articolul sugereaza urmatoarele utilizari clinice pentru clorofila: alungarea mirosurilor neplacute, neutralizarea infectiilor streptococice, vindecarea ranilor, grabirea vindecarii dupa grefele de piele, vindecarea sinuzitelor cronice, rezolvarea inflamatiei si infectiei cronice a urechii interne, reducerea venelor varicoase si vindecare ulcerelor la gambe, eliminarea impetigo si a altor eruptii scabioase, vindecarea usturimilor rectale, tratarea cu succes a inflamatiei colului uterin, eliminarea infectiilor parazitare vaginale, reducerea febrei tifoide si vindecarea in multe cazuri a pioreei (paradontoza) avansate.

18. Dr. Birscher, cercetator, a numit clorofila „puterea concentrata a soarelui”. El a spus „clorofila sporeste functia inimii, afecteaza sistemul vascular, intestinele, uterul si plamanii”.

20. Iarba de grau este bogata in oxigen, ca toate plantele verzi ce contin clorofila. Asta este un lucru benefic, intrucat creierul si toate tesuturile corpului functioneaza la un nivel optim intr-un mediu puternic oxigenat.

21. Este un aliment nutritiv complet, care va sustine cresterea si dezvoltarea animalelor de laborator, ca si a oamenilor. Iarba de grau are ceea ce se numeste factorul sucului din iarba, care a fost aratat ca poate mentine in viata animalele ierbivore pe termen practic nedefinit.

22. Sucul din iarba de grau este un agent de detoxifiere superior cand este comparat cu sucul de morcovi sau alte fructe si legume.

23. Amidonul din bobul de grau este energie stocata care, atunci cand este convertita in zaharuri mai simple, este o sursa rapida de energie. Asta este un lucru bun indeosebi pentru atleti, deoarece este un suc si este asimilat in 20 de minute sau mai putin, si se utilizeaza foarte putin din energia corpului pentru a-i extrage nutrientii.

24. Deoarece  3o ml sunt egali din punct de vedere nutritiv cu 0,9 kg de produs,  si astfel se blocheaza in mod natural apetitul in creier.

25. Iarba de grau contine spectrul complet de vitamine si minerale, incluzand pe cele treisprezece esentiale, combinate cu zeci de oligominerale si enzime.

26. Sucul din iarba de grau este un vindecator eficient, deoarece contine toate mineralele cunoscute omului si vitaminele A, B-complex, C, E, si K. Este extrem de bogat in proteine, si contine 17 aminoacizi, caramizile din care corpul construieste proteinele.

27. Fermierii din  SUA care au vaci si tauri sterili, le dau iarba de grau pentru a le reface fertilitatea. (Inaltul continut de magneziu din clorofila creeaza enzimele care refac hormonii aparatului reproducator).

28. Sucul din iarba de grau vindeca acneea si chiar ajuta la inlaturarea cicatricilor dupa ce a fost consumat pentru sapte-opt luni. Dieta, desigur trebuie sa fie si ea imbunatatita in acelasi timp.

29. Sucul din iarba de grau actioneaza in corp precum un detergent si poate fi utilizat ca deodorant.

30. O cantitate mica de suc din iarba de grau in dieta ajuta la prevenirea cariilor dentare.

31. Sucul din iarba de grau tinut in gura pentru 5 minute va ajuta la eliminarea durerilor de dinti. Extrage otrava din gingii.

32. Gargara cu suc din iarba de grau alina durerile de gat.

33. Bea sucul din iarba de grau pentru probleme ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.

34. Sucul din iarba de grau ajuta la mentinerea culorii naturale a parului si previne incaruntirea.

35. Pioreea bucala (paradontoza): puneti pulpa ierbii de grau inmuiata in suc pe zona bolnava a gurii sau mesteca iarba de grau, scuipand afara pulpa..

36. Sucul din iarba de grau imbunatateste digestia.

37. Sucul din iarba de grau este un excelent curatator al pielii, si poate fi absorbit prin piele pentru nutritie. Toarna suc verde pe corp in cada si inmoaie-te pentru 15-20 de minute. Clateste-te cu apa rece.

38. Insertiile rectala cu iarba de grau (clisme) sunt excelente pentru vindecarea si detoxifierea peretilor colonului. Insertiile mai vindeca si purifica si organele interne. Dupa ce clisma este evacuata, introdu 120 ml de suc din iarba de grau. Retine pentru 20 de minute.

39. Sucul din iarba de grau imbunatateste starea bolnavilor de artrita. Inmoaie un ciorap de bumbac cu 180 ml si aplica-l pe zona afectata, acopera cu o punga de plastic.

40. Pentru iritatii minore ale ochiului aplica suc din iarba de grau dupa strecurare si amestecare 50% cu apa curata si aplica o baie oculara pentru 15-30 de secunde.

41. Maseaza cu 180 ml de suc pe scalp si acopera-ti capul cu o casca de baie pentru 15 minute cu scopul de a ajuta la eliminarea matretii.

42. Sucul din iarba de grau poate fi utilizat pentru spalari in cazul multor complicatii specifice femeilor.

43. Sucul din iarba de grau este excelent pentru constipatie si mentinerea deschisa a intestinelor, deoarece este bogat in magneziu.

44. Sucul din iarba de grau reduce presiunea inalta a sangelui si mareste capilaritatea.

45. Sucul din iarba de grau poate inlatura metalele grele din corp.

46. Sucul din iarba de grau este excelent pentru tulburarile sanguine de toate felurile.

47. Un alt beneficiu al ierbii de grau este ca o poti creste intr-o saptamana chiar in casa.

48. Iarba de grau este fara gluten, deoarece este culeasa inainte de formarea boabelor.

49. Dr. Earp Thomas a spus „graul este regele tuturor alimentelor cerealiere”. El a gasit ca 465 g de iarba de grau intr-un bidon de 4 litri de apa fluorurata transforma fluorul in inofensivul compus fluorura de calciu fosfat. Utilizata in apa de spalat, pielea de pe maini si fata devine moale. In baie este foarte calmanta. Opreste sangerarile, alina mancarimile si ajuta la vindecarea vanatailor si cosurilor. Dr. Thomas a mai descoperit ca fructele si legumele contaminate cu sprayuri erau pe deplin curatate si alimentul negativ transformat prin intermediul apei de spalat cu o mana de iarba de grau adaugata in ea.

50. Si in cele din urma – prin consumarea sucului din iarba de grau, se poate simti o sporire a rezistentei si fortei, o sanatate si spiritualitate reinnoite si se poate experimenta un sentiment general de bunastare.

Valori nutritionale  pentru 100 g de suc de iarba de grau (aceasta analiza a fost facuta de Irvine Analytical Laboratories):

Calorii

21

Proteine

1,95g

Carbohidrati

2g

Magneziu

24mg

Potasiu

147mg

Zinc

0,33mg

Calciu

24,2mg

Sodiu

10,3mg

Fier

0,61mg

Acid Folic

29mcg

Vitamina A

427UI

Vitamina B1 (Tiamina)

0,08mg

Vitamina B2 (Riboflavina)

0,13mg

Vitamina B3 (Niacina)

0,11mg

Vitamina B5 (Acid Pantotenic)

0,02mg

Vitamina B6

<1mcg

Vitamina C (Acid Ascorbic)

3,65mg

Vitamina E

15,2UI

Biotina

10mcg

Clorofila

42,2mg

Colina

92,4mg

,,Un studiu asupra analizelor de sange facute celor peste 200 de oaspeti ai Institului Hippocrates inainte si dupa cele 2 saptamani ale programului nostru a oferit suport stiintific observatiilor noastre. Studiul realizat de Arthur Testing Laboratory a aratat ca in cele 2 saptamani in care se urmeaza programul Hippocrates cu iarba de grau, sangele se detoxifiaza si sistemul imunitar este intarit. Aceste schimbari aduc mai multa energie si imbunatatesc capacitatile organismului de a lupta si invinge boala.” (Dr. Ann Wigmore, fondatoarea Institutului de Sanatate Hippocrates)

6920284642_1b366a879d

Surse:

http://hippocratesinst.org/wheatgrass-is

http://viataverdeviu.ro/50-de-motive-pentru-a-bea-in-fiecare-zi-suc-din-iarba-de-grau/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s