Si eu credeam ca laptele e bun pentru mine?

vegan15

Niciun  animal care traieste in salbaticie nu bea laptele unei alte specii. Niciun animal care traieste in salbaticie nu mai bea laptele mamei sale dupa ce a fost intarcat. Laptele de vaca nu este cea mai buna alegere pentru oameni si sunt numeroase motivele care sustin aceasta afirmatie. Iata doar cateva dintre ele:

  • Proteina din laptele de vaca contine 85% cazeina, care  este un potential cancerigen pentru oameni. De asemeni, aceasta este una din cauzele potentiale ale aparitiei eczemelor, acneei, bolilor de rinichi, artritei, cariilor, astmului, sindromului intestinului iritabil, problemelor ce tin de sinusuri, boala crohn, colita, scleroza multipla (MS), cancer la san si cancer de prostata.
  • Laptele de vaca este bogat intr-o forma de zaharuri simpla, numita lactoza, sau ,,zahar din lapte”. In orice caz, dupa perioada copilariei timpurii, majoritatea oamenilor isi pierd abilitatea de a digera lactoza. Rezultatul este ca lactoza nedigerata ajunge in intestinul gros unde bacteriile descompun aceste zaharuri, producand gaze, crampe si diaree. Laptele de vaca este fie una dintre cauzele principale sau singura cauza a problemelor intestinale ale multor oameni.
  • Laptele de vaca si alte produse (oua, branza si iaurt) creeaza aciditate in organism (cenusa acida). Aceasta duce la formarea mucusului in cavitatea nazala si a unei placi mucoide in sistemul digestiv. Acesta, de asemeni, forteaza organismul sa extraga calciu din oase si dinti pentru a neutraliza acidul, ceea ce duce la osteoporoza si carii dentare.
  • Vacile crescute pentru lapte in fermele conventionale  traiesc in conditii groaznice si din aceasta cauza sistemul lor imunitar este foarte slabit. Pentru a compensa lipsa lor de sanatate sunt injectate cu antibiotice care contamineaza laptele pe care il bem.
  • Pentru a creste productia de lapte, vacile sunt injectate cu steroizi si hormoni care le aduc intr-o stare perpetua de gestatie. Astfel, din nou, laptele pe care il bem este contaminat, continutul lui nutritiv scade si, de asemeni, apare puroi in lapte.
  • In mod legal, este permisa existenta a 135 de milioane de celule de puroi intr-un pahar cu lapte.
  • Bebelusii in mod special au nevoie de laptele mamei lor, deoarece acesta le intareste sistemul imunitar. Studiile arata ca bebelusii hraniti cu lapte formula sau cu lapte de vaca prezinta un risc cu 80% mai mare de a face diaree si cu 70% mai mare de a face infectii ale urechii decat bebelusii hraniti exclusiv la san.
  • Laptele de vaca poate cauza colici la bebelusi.
  • Laptele de vaca poate cauza alergii si astm.
  • Laptele cumparat din magazine este pasteurizat, ceea ce distruge majoritatea continutului sau nutritional.
  • Oamenii absorb foarte greu calciul din laptele de vaca.

Varsta la care copiii isi pierd abilitatea de a digera lactoza variaza. Mult peste jumatate din populatia lumii are intoleranta la lactoza. Unele rase tind sa-si piarda enzima lactaza mai devreme decat altele. Laptele matern ofera copilului anticorpii mamei, iar acei anticorpi sunt foarte necesari si protejeaza copilul de boli infectioase. Pe de alta parte, laptele de vaca sau formulele de lapte praf pentru sugari nu contin acesti agenti protectivi. Celulele albe, numite macrofage, pot fi transmise prin lapte de la mama la copil. Ajunse in sistemul intestinal al copilului aceste macrofage asigura functii importante ale sistemului imunitar. Laptele matern uman de asemeni contine un compus numit lactoferina. Acest agent tinde sa blocheze dezvoltarea bacteriilor E.Coli in intestine. Datorita acestor motive si nu numai, multe mame aleg sa-si alapteze la san copiii pana la varsta de 2 ani.

O alternativa minunata pentru a inlocui laptele de vaca este laptele facut din nuci crude, cum ar fi migdalele, nucile braziliene sau hrisca cruda incoltita. Acest lapte din nuci are un gust excelent si are un continut ridicat de proteina, calciu si alte substante nutritive de calitate, fara riscurile asociate cu consumul de cazeina.

Este simplu sa faci lapte de migdale acasa. Intr-un blender (se poate folosi si un storcator cu ax melcat) adauga o cana de migdale crude inmuiate in prealabil si patru cani de apa filtrata corespunzator. Amestecati la viteza mare timp de un minut. Apoi strecurati laptele intr-un vas cu ajutorul unui saculet pentru strecurat. Puteti folosi mai multa sau mai putina apa, in functie de consistenta pe care doriti sa o aiba laptele. Puteti de asemeni sa folositi pulpa ramasa pentru alte retete, cum ar fi biscuitii de in deshidratati.

Sursa: http://hippocratesinst.org/i-thought-milk-was-supposed-to-be-good-for-me

almond-milk1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s