Studii privind mancarea cruda

de Brian Hetrich

iStock_000082892541_Full

A manca doar alimente crude, de origine vegetala este o idee atat de radicala pentru unii oameni incat ei uneori pun intrebari legate de existenta unor cercetari medicale care sa sustina acest stil de viata. Exista o multitudine de studii stiintifice care valideaza beneficiile in ceea ce priveste sanatatea ale unei diete bazate pe plante, mai putin cunoscuta insa este preponderenta studiilor care dovedesc beneficiile mai mari ale unei diete bazata pe plante crude. Iata doar cateva exemple de astfel de cercetari:

1. Pisicile lui Pottinger. In 1932, medicul Francis Pottinger, a realizat un studiu timp de 10 ani pe 900 de pisici, testand efectele unei diete bazata pe mancare cruda versus mancarea gatita. A impartit pisicile in doua grupuri si a hranit primul grup doar cu mancaruri crude, iar al doilea grup cu exact aceleasi mancaruri, dar gatite. In primul grup, pisicile hranite cu mancare cruda au ramas sanatoase, aveau structura si densitate osoasa buna, erau jucause si se lucra usor cu ele, de asemeni, ele au nascut pisici an de an cu usurinta. In cel de-al doilea grup pisicile hranite cu mancare gatita au facut cancer, boli de inima, artrita, osteoporoza, tulburari ale glandelor, boli ale rinichilor, sterilitate, paralizie, boli ale pielii, alergii, pneumonie, nasteri grele si iritabilitate (cu aceste pisici se lucra mai greu). Prima generatie de pui nascuti de pisicile hranite cu mancare gatita era bolnava sau anormala. A doua generatie s-a nascut fie deja bolnava fie au murit la nastere. Experimentul a trebuit incheiat pentru ca a treia generatie de pisici era sterila! Excrementele pisicilor care consumau mancare gatita erau atat de toxice incat plantele fertilizate cu acestea erau pipernicite si lipsite de vigoare; in timp ce plantele crescute pe solul fertilizat cu excrementele pisicilor care consumau hrana cruda au crescut normal. Dr.Pottinger a realizat teste similare si pe soarecii albi. Rezultatele au fost identice cu cele obtinute in urma experimentului cu pisici.

2. Nutritia enzimatica. Incepand cu anii 1930, Dr.Edward Howell a realizat cercetari stiintifice timp de 55 de ani asupra oamenilor privind subiectul mancarii crude si a epuizarii enzimelor cauzate de consumul de hrana gatita pe tot parcursul vietii. Studiile sale inovatoare au scos la iveala faptul ca enzimele sunt catalizatori pentru toate procesele biologice si ca viata nu poate exista fara ele. De asemeni, a descoperit faptul ca, desi mancarurile crude, vii sunt pline de enzime, gatirea acestora distruge complet enzimele datorita sensibilitatii lor la caldura. Enzimele din mancare fac ca digerarea ei sa fie posibila. Gatirea alimentelor nu numai ca denatureaza mancarea, ci si obliga corpul sa ,,fure” enzime metabolice in incercarea de a digera mancarea lipsita de enzime care i se ofera. Dr. Howell a reusit sa faca o corelatie directa intre consumul de mancare gatita, lipsita de enzime si aparitia de boli cronice degenerative la oameni. Concluzia Dr. Howell  – multe, daca nu toate bolile degenerative de care oamenii sufera sau care le aduc moartea sunt cauzate de folosirea in exces a mancarurilor gatite si procesate, lipsite de enzime.

3. Goldot. Lewis E.Cook, Jr. si Junko Yasui au facut experimente pe soareci comparand efectele mancarii crude versus mancarea gatita. Experimentul a implicat 3 grupuri de soareci. Primul grup a fost hranit doar cu mancare cruda. Ei au crescut devenind specimene complet sanatoase, fara sa se imbolnaveasca. Soarecii din acest grup cresteau rapid, nu se ingrasau niciodata, se reproduceau usor si dadeau nastere la pui sanatosi. Erau mereu jucausi si afectuosi. La o varsta echivalenta cu 80 de ani au fost omorati si li s-au facut autopsii. Toate organele lor, glandele si tesuturile erau in perfecta stare, fara semne de imbatranire sau degenerare.

Al doilea grup de soareci a fost hranit, inca de la nastere, cu alimente gatite. Acesti soareci s-au ingrasat si sufereau de boli similare cu cele prezente in societatea contemporana: raceli, febra, pneumonie, probleme de vedere, cataracta, boli de inima, artrita, cancer, etc. Pe perioada vietii acestui grup de soareci, acestia au manifestat comportamente vicioase, nervoase si auto-distructive. Au trebuit sa fie separati, pentru a nu se omori unul pe altul. Puii lor erau bolnavi in mod constant si manifestau aceleasi comportamente ca si parintii lor. Majoritatea soarecilor din cel de-al doilea grup au murit prematur datorita unor boli sau epidemii diverse care au izbucnit in colonia lor. Autopsiile facute pe soarecii din acest grup au dezvaluit degenerarea extinsa a tuturor organelor, glandelor si tesuturilor corpului.

Cel de-al treilea grup de soareci a fost hranit cu o dieta identica cu dieta celui de-al doilea grup pana cand au ajuns la o varsta echivalenta cu 40 de ani. Au prezentat aceleasi simptome: o sanatate precara si comportamente auto-distructive. La sfarsitul acestei perioade, soarecii au fost pusi sa posteasca cu apa cateva zile. Apoi au fost hraniti cu dieta cruda a primului grup. Acesta dieta a fost alternata cu perioade de post. Intr-o luna sanatatea si tiparele lor comportamentale s-au schimbat in mod impresionant. Au devenit afectuosi, jucausi si nu se mai imbolnaveau deloc. Autopsiile facute dupa ce au atins varsta echivalenta cu 80 de ani au indicat faptul ca in acest grup problemele cauzate de degenerarea tesuturilor fusesera vindecate.

4. In 1930, Paul Kouchakoff de la Institutul de analize medicale (Institute of Clinical Chemistry) din Lausanne, Elvetia a semnalat faptul ca numarul celulelor albe creste in mod alarmant atunci cand consumam mancare gatita, aceasta indicand efectul toxic pe care il are mancarea gatita asupra organismului. Pe de alta parte, compozitia chimica a sangelui nu se schimba atunci cand se consuma mancare cruda.

5. Sir Robert McCarrison din India a realizat un studiu, oferind maimutelor o dieta compusa din alimentele pe care ele le consuma in mod obisnuit, doar ca acestea erau gatite. Maimutele, care fusesera sanatoase pana in acel moment, au inceput sa aiba probleme intestinale grave. Autopsiile au scos la iveala ulcere gastrice si intestinale. In urma unor experimente ulterioare pe soareci si pe populatia Hunza (considerata in general cea mai sanatoasa populatie din lume) McCarrison a ajuns la concluzia ca o dieta bazata pe alimente naturale, crude si exercitiul fizic sunt cea mai buna aparare impotriva bolilor degenerative.

6. Stiner din Elvetia a realizat un studiu pe porcusori de guinea pe care i-a hranit cu alimentele pe care le consumau in mod uzual, dar gatite. Animalele care mai inainte fusesera sanatoase au dezvoltat o multime de boli: anemie, scorbut, gusa, carii dentare, atrofie glandulara si artrita.

7. ,,Efectul tratamentului termic asupra valorilor nutritive din lapte pentru vitei: efectul tratamentului cu temperaturi foarte ridicate si al pasteurizarii”, Jurnalul Medical Britanic (Vol. 14, Nr. 10), 1960. Acest studiu a implicat hranirea viteilor cu laptele mamei lor dupa ce acesta a fost pasteurizat. Rezultatul consumului de lapte procesat termic: 90% dintre viteii supusi testului au murit inainte sa atinga maturitatea.

Sursa: http://hippocratesinst.org/raw-food-studies

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s