Prajitura raw favorita a Annei Maria

Pentru o prajitura aveti nevoie de:

Blat:

  • 4 cani de migdale, inmuiate
  • 14 curmale medjool, inmuiate

Crema:

  • 4 banane
  • 1 cana de curmale fara samburi, inmuiate

Puteti decora cu 1 cana de fructe, la alegere, papaia, mango, capsuni sau fructe de padure.

  1. Folositi un robot de bucatarie sau storcator cu ax melcat (kitul pentru pateuri) pentru a obtine amestecul pentru blat. Daca este inca sfaramicios, mai adaugati curmale, pana cand obtineti consistenta dorita. Apoi presati-l in suportul pentru prajitura. 
  2. Folosind acelasi aparat procesati bananele si curmalele pana obtineti o crema.
  3. Decorati si serviti.

Puteti adauga putin carob la blat. De asemeni, noi am adaugat peste crema un strat subtire de carob, unul de faina de cocos si unul de fulgi de cocos. Si aceasta varianta ne-a placut foarte mult.

Atentie: Moderatia in consumul deserturilor este foarte importanta din mai multe motive. Fructele hibridizate de astazi sunt deseori prea dulci. Multi oameni au devenit dependenti de zahar sau au probleme de sanatate cum ar fi hipoglicemie, candida. Unii dintre voi ar trebui sa evitati orice forma de zahar, inclusiv fructe, pentru a permite corpului sa se vindece (de exemplu daca aveti cancer). Cu totii trebuie sa fim atenti cand e vorba de dulciuri, indiferent de starea noastra de sanatate. De asemeni, folosim nuci si seminte in prajiturile raw cu fructe, aceasta nu este ideal din punctul de vedere al combinarii alimentelor. Mancati deserturi ocazional sau deloc (mai ales daca sunteti bolnavi). Cand mancati un desert, consumati-l cu minim 3 ore inainte sau dupa ce ati consumat alte alimente. Si nu in ultimul rand bucurati-va de un desert pe cat se poate de sanatos! 

Sursa: Healthful Cuisine, de Anna Maria Clement si Kelly Serbonich

Reclame

2 gânduri despre &8222;Prajitura raw favorita a Annei Maria&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s